ПУБЛІКАЦІЇ

Конвертація готівкових коштів

Конвертація коштів

Ситуація

У клієнта виникло питання щодо можливості конвертації готівкових коштів із гривень в валюту та навпаки для окремих юридичних осіб в системі ERP
- Як ми можемо зробити конвертацію готівкових коштів по окремим юрособам, якщо в програмі це не передбачено? - запитав він. 

І ми разом з ним, під час нашого обговорення розглянули декілька варіантів вирішення цього питання в BAS ERP та BAS КУП.

Рішення

Перший варіант, який запропонував клієнт, - це необхідність доробки програми.

Проте, ми вважаємо, що такий підхід може призвести до створення складної та непередбачуваної системи, що вимагатиме постійного обслуговування та може породити багато проблем у майбутньому. У зв'язку з цим, ми запропонували декілька інших варіантів вирішення такого питання як конвертація коштів.

Перший варіант -  полягає в конвертації коштів через безготівкові операції, такі як видатковий касовий ордер з видом операції "Здача в банк" та списання та надходження безготівкових грошей з видом операції "Конвертація валюти". Цей метод має певні переваги, такі як прозоре відстеження коштів та курсових різниць, але він може призвести до великої кількості документів.

Другий варіант - включає конвертацію через відображення інших витрат та доходів, з використанням видаткових та прибуткових касових ордерів через статті активів/пасивів, створених для цієї мети. Цей метод менше затратний з точки зору кількості документів, але потребує певної обробки курсових різниць під кінець місяця.

Нарешті, третій варіант - передбачає конвертацію через підзвіт, з використанням видаткових та прибуткових касових ордерів та авансових звітів. Цей метод відносно простий у реалізації та має свої переваги, але може потребувати створення окремої підзвітної особи для конвертації.

Ми зупинилися на третьому варіанті, вважаючи його найбільш прийнятним у даній ситуації. Однак, кожен варіант має свої плюси та мінуси, і кінцевий вибір залежить від конкретних потреб вашого бізнесу.

Більше цікавого про BAS - в нашому Telegram-каналі  Підтримка BAS

 

ЛІНІЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ
+38 (0562) 33-73-49
+38 (066) 289-87-03
+38 (066) 289-87-02
+38 (067) 190-98-11
+38 (067) 190-98-63
 
НАПИШІТЬ НАМ
hotline@softinform.com.ua
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нашим менеджером. Він докладно відповість на всі Ваші запитання.
Отримати консультацію
Читайте Також
Дякуємо за звернення!
Ми звяжемось з Вами найближчим часом.