ПУБЛІКАЦІЇ

Проблеми з «Види запасів» в ERP

Проблеми при зміні аналітики Видів запасів

До нас прийшов клієнт з такою проблемою в BAS ERP:

Маємо проблему з «Види запасів» в ERP 2.5, а саме – в окремих документах (переважно переміщеннях) формуються види запасів з незаповненим податковим призначенням. Як результат, програма вказує на мінусові залишки та не виконує закриття періоду. Ручне перезаповнення/перепроведення позитивного результату не дає.

Перезаповнення аналітики Види запасів в рухах документів

Що ми порекомендували в цьому випадку: У нас існує обробка групового перепроведення документів зі скасуванням проведення (розпроведення), якщо коротко ось, що вона робить:
Групове перепроведення документів зі скасуванням проведення (розпроведенням) необхідне у зв’язку з тим, що при первинному проведенні документів облікова система робить рухи, і при повторному проведенні не завжди очищає раніше зроблені рухи по регістрам. У зв’язку з цим виникають випадки, коли деякі документи дублюють дані, або залишають ті, які були зроблені спочатку. Найчастіше при закритті місяця це не видно, якщо не аналізувати детально баланс, залишки товарів в розрізі запасів і курсові різниці. Детальніше про неї, якщо цікаво тут.
Але просто "Розпроведення" документів не вирішує проблему, тому ми пішли далі. Бізнес-аналітик дав ось такі веселі рекомендації. І забіжимо на перед - це спрацювало!
"Так, така проблема інколи існує. Буває при переході з іншої системи або після зміни налаштувань. Для того, щоб було все корректно, потрібно з самого початку діяльності навести лад.

Послідовність дій щоб оновити Види запасів:

 - Виконати перепроведення документів нашою обробкою "Групове перепроведення документів зі скасуванням проведення" по місяцям, починаючи з першого.

- Документи, в яких автоматично не змінились види запасів, необхідно відкоригувати, щоб там були коректні види запасів.

- Першочергово аналізуються всі документи по надходженнях, щоб була по ним коректна аналітика. Якщо десь некоректна - необхідно зайти в документ та "передернути" організацію. Скасовувати проведення, вибрати іншу організацію, а потім повернути ту, що була. Після цієї дії в табличній частині документа надходження або обнулиться вид запасів або стане той, що повинен бути. Не виходячи - провести документ і перевірити, що корректно заповнився вид запасів.

- Після коригування документів надходження, якщо по надходженню все добре - необхідно знову запустити нашу обробку по перепроведенню документів.
Якщо в документах вибуття товарів (в тому числі переміщення) не змінився вид запасів на коректний, то необхідно перейти через "Ще" - "відкрити вид запасів" - та вказати там необхідні, але краще все ж таки шукати причину звідки тягне помилкові дані та там виправляти помилку.

- Після виправлення даних за місяць, необхідно Закрити місяць, а потім закрити його для редагування. І вуаля, проблема вирішена!
Таким хитрим чином, ми обійшли БАГ програми та залишили нашого клієнта суперзадоволеним! Тому рекомендуємо "копатися" в документах, щоб вирішити проблему. Це завжди допомагає!

Більше цікавого про BAS - в нашому Telegram-каналі  Підтримка BAS

 

ЛІНІЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ
+38 (0562) 33-73-49
+38 (066) 289-87-03
+38 (066) 289-87-02
+38 (067) 190-98-11
+38 (067) 190-98-63
 
НАПИШІТЬ НАМ
hotline@softinform.com.ua
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нашим менеджером. Він докладно відповість на всі Ваші запитання.
Отримати консультацію
Читайте Також
Дякуємо за звернення!
Ми звяжемось з Вами найближчим часом.