ПУБЛІКАЦІЇ

Ведете облік по-старому? Тоді "GES Зерно КОРП" йде до вас

5 переваг автоматизованого обліку зерна

 

     Будь-який аграрій знає: не той урожай, що на полі, а той, що в коморі. Фермер, голова зернового кооперативу, трейдер, директор ХПП скаже, що етап вивезення зерна з поля, логістика, приймання на ХПП або елеватор, оцінка якості та підробіток, зберігання, відвантаження —  той іще квест. Наприклад, фермер Петренко відправляє на елеватор «X» 100 т зерна. Але чомусь елеватор записує в ТТН, що отримав 90 т або ще менше. Та й показники якості (смітна домішка) істотно відрізняється у виробника і трейдера. Або улюблена схема “спритних” лаборантів ХПП та обліковців з "перевідпуском" зерна, несумлінне завищення показників вологості і засміченості цілих партій. Ці ситуації —  причина конфліктів між аграріями, трейдерами і ХПП. Хоча подібної плутанини легко уникнути при чіткому і автоматизованому обліку з мінімальним впливом людського фактора. Настільки скрупульозним, що включає всі моменти — від фіксації в'їзду фури на територію елеватора і закінчуючи оформленням актів прийому зерна з моніторингом партій на всіх етапах перевірки якості та доопрацювання. І таке рішення —  програмний продукт GES Зерно КОРП.

 

     За 26 років діяльності на ринку трейдингу розробники програми зрозуміли, що треба мати точний інструмент, який вирішить названі проблеми. Програмний продукт GES Зерно КОРП - це:

  • ведення обліку при різних умовах зберігання і способах оплати послуги;
  • автоматичне формування книги форми №36;
  • миттєвий розрахунок розподілу усушки і відходів по партіях зерна;
  • автоматичний розрахунок послуги зберігання зерна;
  • інтеграція з системами відеоспостереження та контролю доступу.

 

     Програма пов'язує в єдину інформаційну систему пост охорони, вагові, лабораторію, сховище, комерційний відділ, бухгалтерію, логістичний центр. GES Зерно КОРП - інструмент, який необхідний власникам агрофірм, керуючим агрохолдингів, трейдерам, елеваторам, ХПП, портам. Програмний продукт замінює обліковця, бухгалтера, охоронця. І при цьому універсальний "співробітник" не захворіє, не поцупить, не допустить помилки через неуважність, недбалість або злий намір.

 

Переваги програми GES Зерно КОРП:

  • мінімізація впливу людського фактора під час обліку партій зерна при навантаженні, транспортуванні, прийманні, підробітку, відвантаженні. З програмою виробники, власники ХПП та елеваторів, логістичні центри, трейдери, завідувачі лабораторій застраховані від механічних помилок персоналу, недбалого введення даних, забудькуватості або помилки виконавців;
  • автоматизація процесу обліку. Програма за пару хвилин розраховує обсяги партій зерна, відстежує маршрут і етап, де перебуває зараз партія;
  • точність. Алгоритм програми при розрахунках обліку зерна виключає «перевідпуск» зерна, мінімізуючи фінансові втрати;
  • прозорість. Програма за допомогою зовнішніх модулів закритого типу і відкритого програмного коду взаємодіє з ваговими, системою контролю доступу, шлагбаумів, системою розпізнавання номерів. Імовірність крадіжок, "втрати" вантажів зводиться до нуля;
  • повна відповідність законодавчим інструкціям.

 

     Наскільки економічно виправдано впровадження програми на виробництві? Розглянемо приклад. На елеватор надходить партія пшениці 5 000 000 кг (5 тис. т) з показниками:

     - смітна домішка по приходу 5,00%

     - базисні показники смітної домішки 1,00%

     - смітна домішка відходів 3 категорії 98,0%

 

Розрахунок списання втрат по смітній домішці за формулою Дюваля:

Х = (100 * (5,0-1,0)) / (100-1,00) = 4,04%

4,04% * 5000 000/100 = 202000 кг

 

Розрахунок відходів з перевіркою очищення по балансу смітної домішки:

Х = (100 * (5,0-1,0)) / (100-1,00) = 4,04%

4,04% * 5000000/100 = 202000 кг

202000 кг * 99,8 / 98,0 = 205710 кг (кількість відходів)

 

    Різниця становить 3 710 кг. Множимо на вартість зерна і отримуємо економію в грошах.

 

     Переваги та зручність програмного продукту GES Зерно КОРП оцінили 150 елеваторів в Україні та Казахстані. Активно користуються програмою компанії ДПЗКУ, "Держрезерв", Суффле Агро, Олам, Грейнфілд, Сільгосппродукт, "Alebor Group", AFC, "Агро-Союз". Великі агрохолдинги, ХПП і трейдери оптимізували і автоматизували процеси бухгалтерського, логістичного, фінансового звіту перевезення, транспортування і зберігання зернових. Адже це просто, зрозуміло і прозоро.

 

     "У грудні 2011 року підприємство перейшло на нову конфігурацію «Управління елеватором для України», оскільки вона об'єднує бухгалтерський облік і оперативний облік зернового складу. Для цього ми скористалися послугами ТОВ «СофтІнформ» і задоволені кінцевим результатом. Всі питання, пов'язані з бухгалтерським, податковим та оперативним обліком зернового складу, вирішувалися на високому професійному рівні. Співпраця з цією фірмою допомогла максимально відійти від ручної праці і повністю автоматизувати процес зернового обліку на елеваторі ",

Карпенко Тетяна, гл.бухгалтер, ДП "Криворізьке ХПП ДАК "Хліб України"

 

     Сучасне програмне рішення спрощує облік зерна, виключаючи людський фактор, економлячи час і фонд заробітної плати. Адже програма працює швидше, точніше і надійніше, ніж бухгалтери або фінансисти. Що дозволяє знизити навантаження на персонал або скоротити штат, зберігши точність, неупередженість та оперативність обробки даних. І при цьому уникнути фінансових втрат через неточність обліку.

Зараз читають - "Софтінформ. ERP Управління олійноекстракційним заводом"

     Впровадження програми займає всього один день з подальшим навчанням персоналу. Для зручності клієнтів упродовж 2 місяців пропонується безкоштовний супровід для якісного впровадження програмного продукту. Додатково доступне замовлення послуги інтеграції програми з відеокамерами, ваговими, використання магнітних карт при прийманні/відвантаженні зерна.

 

     Як вести облік зерна, кожне підприємство вирішує самостійно. Для когось звичніше сподіватись на порядність і досвідченість бухгалтера і завідувача лабораторією контролю якості ХПП. Інші вибирають точність, автоматизацію і впевненість, що зможуть відстежити маршрут кожної тони і запобігти втратам на етапах підробітки.

 

Читайте Також
Дякуємо за звернення!
Ми звяжемось з Вами найближчим часом.