ПУБЛІКАЦІЇ
Аутсорсинг або штатний програміст?

 Аутсорсинг або штатний програміст?

Багато хто вважає, що краще мати одного або кількох штатних програмістів для вирішення власних завдань в області автоматизації обліку на лінійці програм BAS. Вірна ця думка чи ні, розглянемо в даній статті.
Розглянемо переваги і недоліки роботи штатного програміста і аутсорсера BAS .

Штатний програміст зробить краще і якісніше.

Такий варіант можливий тільки в тому випадку, якщо в штаті у замовника є власна команда кваліфікованих програмістів, залученість якої в проект досить велика, що буває вкрай рідко, тому що на ринку програмістів достатньо плачевна ситуація з кваліфікованим персоналом. Чому ринок переповнений низькокваліфікованих програмістами? Відповідь дуже проста: вхід в професію програміста для систем автоматизації BAS вкрай низький на поточний момент. Як правило, вхід в професію відбувається наступним чином: ІТ-компанія (зазвичай саме це - відправна точка в професії) набирає штат стажерів без досвіду роботи, студентів або людей з інших професій, після чого вони проходять навчання професії за короткий термін і відправляються до дрібних замовників для установки оновлень або для розробки будь-яких дрібних вимог. Навчання таких фахівців найчастіше проходить на самостійній основі. Після самонавчання відсоток тих людей, які дійсно стають професіоналами своєї справи, природно, невисокий. Це і є причиною нестачі кваліфікованого персоналу. Співвідношення професіоналів і непрофесіоналів зі стажем роботи з BAS від 3-х років приблизно 10% і 90% відповідно. Тому дуже складно знайти власну проектну команду з відмінними фахівцями. На пошук і комплектування такої команди йдуть роки.
З досвіду роботи в цій сфері можна сказати, що навіть заробітна плата вища за ринкову не завжди є основним фактором. Наприклад, є організації, які шукають програмістів BAS постійно, тому що на ринку просто немає підходящих кандидатів. Заробітна плата за цими вакансіями значно вища за ринкову, при цьому програмістам не потрібно нікуди виїжджати, як в ІТ-фірмі. Навіть при таких хороших умовах роботи, компанії не можуть спрогнозувати залучення фахівців в штат, тому що на ринку просто немає гідних фахівців.
До речі, ми постійно шукаємо таланти, і якщо Ви вважаєте себе супер-спеціалістом, надсилайте резюме нам на пошту: info@www.softinform.com.ua.

Штатного програміста BAS простіше контролювати.

Чи так це насправді? Що має на увазі замовник під контролем своїх працівників? Досягнення будь-яких результатів, поставлених замовником, своєчасні виходи на роботу (без запізнень, прогулів), штрафні санкції за невиконання зобов'язань?
Всі ті ж самі заходи та навіть більше можна зробити щодо фірми підрядника, в особі якої виступає аутсорсер BAS . Наприклад, крім прозорості і контролю виконавця з боку замовника, компанія, яка професійно займається аутсорсингом систем лінійки BAS , сама контролює своїх співробітників, при цьому особливому контролю піддається якість роботи співробітників. Відносно зобов'язань справу з компаніями-аутсорсерами BAS видається набагато більш вигідним для замовника, ніж залучення в штат програміста, тому що фірма-підрядник несе безліч зобов'язань, підкріплених договором, і в разі їх невиконання відповідає матеріально, чого не можна вимагати від штатного співробітника.

Штатний програміст BAS набагато вигідніше у фінансовому плані.

Найчастіше штатні програмісти, які працюють у кінцевих замовників на окладній системі, не викладаються на всі 100%. При цьому замовник виплачує оклад штатного програміста не за повний місяць, а приблизно за половину місяця, тобто якщо програміст BAS відпрацював у місяці всього 80 годин, він все одно отримає цілий оклад, що з фінансової точки зору невигідно для замовника. Компанії, що займаються аутсорсингом BAS , мотивують своїх співробітників на плідну роботу, і їх заробітна плата залежить від безлічі факторів, які допомагають домагатися відмінних результатів при розробці програмних продуктів.
Візьмемо середню зарплату хорошого спеціалістам 64 000 грн. Фактично, якщо програміст відпрацював половину місяця реально, то виходить, ціна години роботи цього програміста дорівнює 800 грн. При цьому компанії можуть запропонувати послуги програмістів за меншою ціною (при залученні кількох фахівців) з більш високою якістю розробки, відповідно терміни розробки так само скорочуються через мотивації і контролю персоналу аутсорсера BAS . Так само не варто забувати, що люди, які займаються проектною діяльністю в сфері автоматизації підприємств лінійкою систем BAS, за визначенням є більш досвідченими і кваліфікованими, ніж люди, що займаються розробкою тільки на підприємстві єдиного замовника.

Висновки.

Так що ж все таки краще: Аутсорсинг або штатний програміст? Існує ще безліч міфів про те, як хороші штатні програмісти, і як погано співпрацювати з аутсорсерами BAS. Просто зверніться до нас і ми доведемо вам, що аутсорсинг BAS - найкращий напрямок розвитку вашої компанії, який не тільки скоротить ваші витрати, але і поліпшить якість програмних продуктів на автоматизованих ділянках обліку.

Читайте Також
Дякуємо за звернення!
Ми звяжемось з Вами найближчим часом.